• 3. ThinkleStarssmall
 • 1. Britanicasmall
 • LogoRobotika
 • 5. FMsmall
 • 6. Freshsmall
 • 7. Melody [Converted]small



Mоята любима игра

Конкурс за детска рисунка

Целта на конкурса е да стимулираме децата да визуализират своите представи за игрите, които обичат да играят, и да ги изобразят на белия лист. Да осъзнаят, че игрите освен нещо забавно за тях, са и активност, чрез която се учат, развиват своите качества, таланти, умения и социални контакти. Опознават себе си и другите. Развиват различните аспекти на своята интелигентност. Насърчаваме децата да бъдат креативни, да дават воля на въображението си, да развиват талантите си, да вярват в себе си и да се изразяват смело. Образователната онлайн кампания, която традиционно съпътства конкурса, ще бъде фокусирана върху любимите игри на децата от вчера и днес.  

 VuzrastoviGrupiNaDecata

 

Участие в конкурса

Всяко дете може да участва само с една индивидуална авторска рисунка. Hа нея то трябва да нарисува своя любима игра, като може да изобрази себе си и своите приятели или да представи играта по интересен начин. Няма ограничения за избраната игра. Ще се радваме да видим през очите на децата игрите, които наистина обичат да играят и/или чрез които опознават света и развиват своите умения. Това могат да бъдат: игри, свързани с движение и спорт; настолни игри, около които се събира цялото семейство; игрите на 21. век - века на компютрите и технологиите; игри, в които са включени любимите играчки и много други. 

Рисунката трябва да е на лист с формат А4 (лист от блок или скицник), допуска се и формат А3. Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката на рисуване. 

Срок и изпращане на рисунките

Рисунката и придружаваща Декларация може да изпратите:

по пощата на адрес: София 1000, улица „Шести септември“ №7, ет.1, за BRITANICA.

на място в удобен за Вас филиал на BRITANICA в София, Пловдив, Варна или Бургас.

онлайн (снимана с телефон или камера или сканирана с високо качество) на имейл: britanica.konkurs@gmail.com - рисунките в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество, на дневна светлина, и да показват максимално добре творбата. Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално.

Рисунки се приемат от 7 септември до 1 ноември 2021 година. Творби, донесени на място, получени по имейл или по пощата с клеймо след крайната дата, не участват в конкурса.

Данни на детето

Нанесете на гърба на рисунката (в долния ляв ъгъл), изписани с печатни букви или напечатани върху залепен лист с формат A6, следните данни:

• име на рисунката (играта, която е изобразена);
• трите имена на детето, пол, възраст и дата на раждане;
• пълен адрес (град/село, квартал, улица, №, етаж, апартамент);
• трите имена на родител/настойник, телефон и e-mail;
• пълното име на детската градина/училище на детето, група/клас.

Родителят/настойникът разпечатва, попълва и подписва Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. Декларацията трябва да се залепи или прикачи с телбод на гърба на рисунката (при изпращане по пощата) или да се изпрати като прикачен файл в имейла (при изпращане онлайн). Рисунки с непълни данни или непридружени от Декларация няма да бъдат допуснати за участие в конкурса.

Игрите

Любими игри

ElasticЛастик

Играта на ластик е много забавна и за момичета, и за момчета. Играе се от най-малко три деца, за да може две от тях да държат ластика на краката си, а едното да скача. Има много разновидности, а височината на ластика и трудността се увеличават с всяко преминато ниво. Ритъмът на подскоците се отмерва с броилката “Е-ма-е-са-са, е-са-са, е-са-са, о-пи-пи-я”. Скачането на ластик ще развие физическите ти умения и състезателния ти дух. Изисква много енергия, подходящо е за игра навън, предизвиква оживление смях и носи много забава.

BeeИзмайстори поилка за пчели

Да сътвориш нещо с ръцете си е забавно и приятно! Чудесна идея е да измайсториш поилка за пчели, която ще помогне на трудолюбивите насекоми през горещите летни дни. Избери плосък, не много дълбок съд, например чинийка за саксия. Напълни я с вода и подреди вътре камъчета с различна форма и големина, така че половината от повърхността им да остане над водата. Това ще са "островчетата", на които пчелите ще могат да кацнат, за да пият вода. Можеш да украсиш съда, като го изрисуваш с подходящи боички отвън, а във водата да сложиш дребни цветенца, които ще привлекат пчелите.

MusicBallМузикален горещ картоф

Играта е подходяща за партита или за училищния двор, когато си с много приятели. Необходим е смартфон, на който ти или някой от твоите приятели може да пуска музика. Разбира се, вместо това би могъл да тананика или да пее песничка. Детето "музикант" застава с гръб, докато другите, подредени в кръг, си подават топка. Без да поглежда към тях, то спира мелодията неочаквано и в този момент всички "замръзват", а едно от децата, у което се е паднала топката в този момент, "изгаря". Играта продължава, докато остане само един играч, който е победител. В стремежа си да не "изгориш", трябва да се опиташ да подаваш топката много бързо. Представи си, че е "горещ картоф".

DragonAВълшебен домашен любимец

В часовете в BRITANICA играем на разнообразни игри, чрез които се учим на английски, развиваме качествата и уменията си и се забавляваме. Една от тези игри е тази за най-малките ни ученици - My Magic Pet. В нея децата получават медали, затова че спазват правилата за поведение и общуване в класната стая. Медалите всъщност са "храна" за едно тайнствено животинче. Благодарение на нея то се излюпва от вълшебно яйце, расте и се усъвършенства през учебната година заедно с децата!

Можеш да предложиш на мама и татко да ти дават медали за добро поведение или за всяко отлично изпълнено задължение. Когато събереш 100 медала, нарисувай сам нова степен в порастването на измислен от теб сладък домашен любимец. Така всички ще могат да виждат успехите ти!

DominoДомино

Играта на домино е интересна за хора на всяка възраст. За да ти бъде още по-забавно и доминото ти да бъде уникално, можеш да го изработиш сам, като избереш плоски камъчета с приблизително еднаква големина и използваш акрилни бои, за да ги оцветиш. Раздели ги с напречна чертичка и нарисувай върху всяка от половините различен брой точки, като на зарчетата - от 1 до 6. Може да си направиш и вариант на домино с цветове, при който трябва да събираш "плочките", чиито краища са еднакво оцветени. Нужни са ти 24 камъчета, един партньор и играта може да започне!

Награди

II място (3-4 гр)
 
DGVtoroMqsto
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Лего конструктор Lego Classic „Тухлички и идеи“ от „Академия Роботика“
 • Настолна образователна игра „Приключения в джунглата“, осигурена от Thinkle Stars
 • Творчески материали, осигурени от Erich Krause
I място (3-4 гр)
DGPurvoMqsto
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Курс по избор в „Академия Роботика“
 • Настолна образователна игра „Сафари в Африка“, осигурена от Thinkle Stars.
 • Цветни моливи и други творчески материали, осигурени от Erich Krause
III място (3-4 гр)
DGTretoMqsto
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Лего конструктор Lego Classic „Тухлички и идеи“ от „Академия Роботика“
 • Настолна образователна игра „Приказни герои“, осигурена от Thinkle Stars 
 • Творчески материали, осигурени от Erich Krause
II място (1-2 кл)
ClassVtoroMqsto
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Лего конструктор Lego City „Пощенски самолет“ от „Академия Роботика“
 • Настолна образователна игра „Грижовните котки“ от Thinkle Stars
 • Творчески материали, осигурени от Erich Krause
I място (1-2 кл)
ClassPurvomiasto
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Курс по избор в „Академия роботика“
 • Настолна образователна игра „Светът на животните“ от Thinkle Stars
 • Цветни моливи и други творчески материали, осигурени от Erich Krause
III място (1-2 кл)
ClassTretoMqsto
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Лего конструктор Lego City „Пощенски самолет“ от „Академия Роботика“
 • Настолна образователна игра „Имало едно време - измисли и разкажи история“, осигурена от Thinkle Stars
 • Творчески материали, осигурени от Erich Krause

Организатор на конкурса

BRITANICA е образователен център, в който от 1999 година насам правим това, което най-много обичаме – предаваме знания по английски с много любов. Ние сме оторизиран изпитен център на Cambridge English Language Assessment за България.
Наша мисия е да помогнем на учениците да овладеят английския език на най-високо ниво и да развият силните си страни и качества, така че да пораснат като успешни млади хора.

BRITANICA

   150britanicacircle

Повече за нашите

Партньори

„Академия Роботика“ предоставя качествено STEM образование за деца на възраст от 5 до 17 години. Мисията им е да запалят децата за новите технологии. Академията преподава роботика и програмиране чрез игри и предизвикателства, защото по този начин учениците се забавляват и усвояват всичко с лекота. Те насърчават децата да мечтаят, да изобретяват и да вярват, че няма невъзможни неща. Фокусът на занятията е учене чрез практика, в съзвучие с думите на изобретателя Томас Едисън: „Не съм се провалил. Открих 10 000 начина, които не работят“. 

Logo Robotika PNG 150x150 Circle
„Академия Роботика“Основен партньор

С Thinkle Stars™ играеш, за да знаеш! Thinkle Stars™ представя най-голямото портфолио от образователни играчки на български език за деца от 1 до 12 години. Интерактивните играчки за малчугани развиват детското мислене, логика, любопитство и концентрация и представят знания за буквите, числата, животните, цветовете, формите, професиите, предметите от заобикалящия свят и още много. Настолните състезателни игри пък са подходящи за цялото семейство. Играейки заедно научаваме много за Земята и космоса, културата, спорта и логиката.

150tinkle
Thinkle Stars Партньор - награден фонд

Радио Melody предлага на аудиторията както съвременни парчета, така и музика от 60-те години на 20 век. Песните от последните няколко десетилетия са залог за успех сред слушателите. Добре подбраната музикална селекция сплотява различни поколения и създава музикални „мостове” между тях. Melody е предпочитано радио за широк кръг от меломани в поп-мелъди стила и класическите БГ хитове. Melody е синоним на забавна и актуална музика, която може да накара всеки да се пораздвижи дори и в най-студения и дъждовен ден! Не случайно мотото на медията е „Всяка песен има история с теб!”

150 melody
Радио Melody Медиен партньор

Радио FM+ е първото частно радио и марка, наложила модерното радио звучене в България. В ефира на FM+ звучи стилна селекция от  поп, соул, поп-рок и R'n'B музика от 90-те години до днес. Акцент в дейността на медията са социалните каузи и ивенти, които традиционно организира. „Убий скоростта, спаси дете” апелира към повишено внимание към децата на пътя, като напомня на шофьорите за отговорността, която поемат, сядайки зад волана. Кампанията и събития като „1 юни - Празник на детските усмивки” и „Будител на годината” доказват силата и професионализма на медията вече повече от 26 години.

150fm
Радио FM+ Медиен партньор

Radio FRESH! e любимото радио и изборът на модерните хора. В неговия ефир звучат най-актуалните хитове от световната и българската сцена. Радиото залага на максимата: “Повече музика, по-малко говор.” Свежите водещи акцентират на актуална информация от света на музиката, шоубизнеса и модерните технологии. През годините Radio FRESH! печели множество признания: отличието „My love marks”, на което е носител цели четири пъти, и наградата „Златен чадър” на международния медиен фестивал MediaMixx в Албена. А най-голямото признание е това на феновете - радиото има над 320 000 последователи в социалните мрежи.

150fresh
Радио FRESH! Медиен партньор

Erich Krause® е една от най-известните търговски марки, която произвежда широка гама от продукти: офис консумативи, продукти за творчество, чанти и раници и др. Всички те са произведени от висококачествени суровини, безвредни за потребителите и лесни за употреба. Детските продукти за творчество са нетоксични, с много природни компоненти, съобразени с възрастта и развитието на малчуганите. Качествените боички, флумастери и моливи правят рисунките им ярки и пъстри, с наситени цветове, които дълго време не избледняват, благодарение на специалните компоненти, които осигуряват UV защита на всички рисунки.

Erich Krause® Партньор
Представителите на нашето

Жури

Стела Терзиева

BRITANICA

Dayana Blagoeva 360x360Даяна Благоевa

„Академия Роботика“

juri RadКалина Стефанова

FM+

Пълните

Условия за участие в конкурса


1. С участието си в Конкурса участниците приемат и се съгласяват с настоящите правила на Конкурса. Заявявайки желанието си за участие в Конкурса, родителите и/или попечителите на участника декларират, че ясно и напълно са разбрали и приели условията за участие.

2. В Конкурса могат да участват всички деца в 3-та и 4-та група в детската градина и 1-ви и 2-ри клас на началното училище, с изключение на роднини на членове на журито на Конкурса.

3. Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) индивидуална авторска рисунка. Ако рисунката се изпраща по пощата, тя трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Ако рисунката се изпраща в дигитален формат, тя трябва да е сканирана или заснета с високо качество. 

4. Организаторите приемат рисунки за участие в Конкурса, по посочения в т. 5 начин, в периода от 7 септември 2021 г. до 1 ноември 2021 г. Рисунки, получени по имейл след 1 ноември 2021 г. не участват в Конкурса. Рисунки, изпратени по пощата с пощенско клеймо след 1 ноември 2021 г. не участват в Конкурса.

5. Рисунките се подават по един от следните начини:
5.1. По пощата на адрес: BRITANICA, София 1000, ул. „Шести септември“ №7, ет. 1.
5.2. На място, в някой от филиалите на BRITANICA в София или страната:
5.2.1. „Бели брези", ул. "Хайдушка гора" №48Б, 02 4666 500;
5.2.2. „България", бул. "България" №53, ет.3, 02 4666 570;
5.2.3. „Орлов Мост", ул. "Тулово" №7, 02 4666 520;
5.2.4. „Лозенец", ул. "Голо Бърдо" №22, 02 4666 525;
5.2.5. „Плиска", кв. "Изток", бл.5 , 02 4666 530;
5.2.6. „Гео Милев", ул. "Едисон" №47, 02 4666 535;
5.2.7. „Мадрид", ул. "Константин Фотинов" №2, 02 4666 545;
5.2.8. „Прага", бул. "Прага" №18, 02 4666 510;
5.2.9. „Люлин", бул. "Царица Йоанна" №57, ет. 2, 02 4666 560;
5.2.10. „Младост 1", ул. "Йерусалим", бл.12, 02 4666 550;
5.2.11. „Младост 2", бул. "Андрей Ляпчев" №74, 02 4666 565;
5.2.12. „Ситняково", ул. Борис Христов 2A, ет. 2, 02 4666 575;
5.2.13. гр. Пловдив, ул. "Гладстон" №2, 032 599 520;
5.2.14. гр. Бургас ул. "Патриарх Евтимий" №26, 056 999 810;
5.2.15. гр. Варна "Севастопол", бул. "Княз Борис I", №53, 052 999 600;
5.2.16. гр. Варна "Чайка", жк "Чайка", бл. 68, партер, 052 999 605.
5.3. В дигитален формат на имейл britanica.konkurs@gmail.com - рисунките, изпратени в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество, на дневна светлина, и да показват максимално добре творбата. Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално. 

                                                                                                                               

6. Всички рисунки, представени за участие в Конкурса, трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:
6.1. Листът, на който са нарисувани рисунките, да е с размери формат А4 (29,7 / 21 см) или лист от стандартен блок или скицник за рисуване (23 / 32 см). Допускат се и рисунки в размер А3. 
6.2. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани.
6.3. Да изобраят игра, която детето наистина обича и/или чрез която опознава света и развива своите умения.
6.4. На гърба на всяка рисунка (в долния ляв ъгъл - изписани с печатни букви или на залепен лист с формат А6 с напечатан текст), да бъдат нанесени следните данни:

име на рисунката (играта, която е изобразена);
трите имена на детето, пол, възраст и дата на раждане;
пълен адрес (град/село, квартал, улица, №, етаж, апартамент);
трите имена на родител/настойник, телефон и e-mail;
пълното име на детската градина/училище на детето, група/клас.

Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. При изпращане на снимката по имейл прикачете принтираната, попълнената и подписаната Декларация. Рисунки с непълни данни няма да бъдат допускани за участие в конкурса.

7. BRITANICA е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни. За целите на Конкурса BRITANICA може да събира, обработва, използва и съхранява лични данни за участниците в Конкурса и техните родители/настойници. При участие в Конкурса родителите/настойниците предоставят доброволно необходимите лични данни и се съгласяват да бъдат ползвани и съхранявани съгласно разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

8. С участието си в Конкурса всеки участник, съответно родител/настойник потвърждава, декларира и гарантира, че:
8.1. Представените рисунки са създадени единствено от автора – участник в Конкурса;
8.2. Рисунките не съдържат неприлично, провокативно или друго, предизвикващо възражения или по друг начин неподходящо съдържание.

9. Рисунките, получени във връзка с Конкурса, остават собственост на Организаторите и не подлежат на връщане обратно на участниците в Конкурса. Организаторите не са длъжни да съхраняват рисунките след 31 януари 2022 г.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА

10. Всяка рисунка се оценява поотделно от тричленно жури, в чийто състав влизат представители на BRITANICA, „Академия Роботика“ и радио FM+, радио Melody и радио FRESH!.

Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез телефонно обаждане на посочените от тях телефони. Имената на победителите ще бъдат публикувани в интернет на адрес: igrite.britanica-edu.org, Facebook страницата на BRITANICA и на Facebook страницата на Конкурса Britanica - конкурс за детска рисунка 2021.

11. Организаторите определят победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т. 4), през месец декември 2021 г.

12. Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) в две възрастови категории (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

13. 20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище) участват във виртуална изложба.

НАГРАДЕН ФОНД НА КОНКУРСА

14. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 3-та и 4-та група на детската градина, получават:
14.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: диплом; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); курс по избор в „Академия Роботика“ (присъствен или онлайн); настолна образователна игра, осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.
14.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: диплом; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); конструктор Lego от „Академия Роботика“; настолна образователна игра, осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.
14.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: диплом; книга на английски език, осигурена от BRITANICA; конструктор Lego от „Академия Роботика“; настолна образователна игра, осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.
 
15. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават:
15.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: диплом; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); курс по избор в „Академия Роботика“ (присъствен или онлайн); настолна образователна игра, осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, пластилин и блок за рисуване, осигурени от Erich Krause.
15.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: диплом; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); конструктор Lego от „Академия Роботика“; настолна образователна игра, осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, пластилин и блок за рисуване, осигурени от Erich Krause.
15.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: диплом; книга на английски език, осигурена от BRITANICA; конструктор Lego от „Академия Роботика“; настолна образователна игра, осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.
 
16. Всеки от участниците в Конкурса, класиран от 4-то до 20-о място, в една от двете възрастови групи, общо 34 деца, получават грамота и поощрителни предметни награди, осигурени от BRITANICA, „Академия Роботика“, Thinkle Stars и Erich Krause.
 
17. Годишният и летният курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат в присъствена форма във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (britanica-edu.org/britanica-offices) или в онлайн форма. Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Курсовете се усвояват в учебна 2022/2023 година. Наградите не включват учебници и учебни помагала за курсовете.
17.1. Курсовете, осигурени от „Академия Роботика“, се провеждат в присъствена форма в гр. София (https://robotika.bg/kontakti/) или в онлайн форма. Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Курсовете се усвояват във втория срок на учебната 2021/2022 година или в първия срок на учебната 2022/2023 година. Наградите включват всички необходими материали за курсовете в присъствена форма и необходимите софтуери за занятията в онлайн форма.
 
ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

18. Участниците приемат, че Конкурсът се подчинява на и се урежда от законите на Република България. В случай на спорове ще се прилага законодателството на Република България и компетентен ще е българският съд.
Участниците приемат също:
(а) да бъдат обвързани от настоящите Официални правила;
(б) че решенията на Журито са окончателни и обвързващи по отношение на всички въпроси, свързани с Конкурса;
(в) че Организаторите могат да използват всяка рисунка, участваща в Конкурса, в публикации или реклама, отнасяща се до Конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение;
(г) че в случай че участникът спечели, Организаторите могат да използват наградените рисунки, както и името на всеки един от победителите, техните снимки, изображения и/или глас в публикации или реклама, отнасяща се до Конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение. В случай че избраният победител няма да получи или в случай че откаже да получи наградата, последната по преценка на Организаторите може да се присъди на друг участник.

ПРАВО НА АНУЛИРАНЕ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНКУРСА, ПРОМЯНА И ДОПЪЛВАНЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

19. В случай че Конкурсът не се проведе поради причини, извън контрола на Организаторите, които нарушават или засягат администрирането, сигурността, справедливостта, интегрираността или надлежното провеждане на този Конкурс, Организаторите си запазват правото да анулират, прекратят, променят или временно да преустановят провеждането на Конкурса.

20. Организаторите си запазват правото да променят и допълват официалните правила за участие в Конкурса, като промените се отразяват в официалния сайт на Конкурса на интернет адрес: igrite.britanica-edu.org

 

За въпроси и мнения

Пишете ни

Адрес за кореспонденция

ул. "6-ти септември" №7

София 1000

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие обработване на лични данни

ПОЛИТИКА за лични данни

За контакт с нас



12+13=